Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΜΠΑΝΙΑ: Η Ευρωπαϊκή πολιτική για τις Μεταφορές αγνοεί 100 εκατομμύρια πολίτες










Επειδή από ο,τι φαίνεται άλλα έλεγε η ΕΕ περί προώθησης του ποδηλάτου πριν από έναν χρόνο και άλλα πάει να αποφασίσει τώρα η επιτροπή της ΕΕ για τις μεταφορές, με το να μη προβλέπει επαρκείς χρηματοδοτήσεις για ποδηλατικές υποδομές, η ECF (ευρωπαϊκή ομοσπονδία Ποδηλατών) μας καλεί σε μια εκστρατεία.
Στείλτε αυτό το γράμμα στους Έλληνες Ευρωβουλευτές της επιτροπής μεταφορών όσο πιο γρήγορα μπορείτε, ΕΩΣ τις 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Ενημερώστε επίσης όσους φορείς μπορείτε για να κάνουν το ίδιο.
Καλή μας επιτυχία
ΥΓ. η επιστολή είναι μετάφραση από το πρότυπο που μας έστειλε η ecf, μπορείτε αν θέλετε να το αλλάξετε...Συνημμένο είναι το πρωτότυπο κείμενο.
Η Ευρωπαϊκή πολιτική για τις Μεταφορές αγνοεί 100 εκατομμύρια πολίτες
Αξιότιμε κ. ..........
Καθημερινά χρησιμοποιούν το ποδήλατο 35 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες και πάνω από 100 εκατομμύρια ποδηλατούν τακτικά. Ο οικονομικός προϋπολογισμός της ΕΕ σχετικά με τις Μεταφορές όμως, φαίνεται να μην συμπεριλαμβάνει κονδύλια για το ποδήλατο.
Το Δεκέμβριο του 2011, η Ευρωβουλή έδειξε ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της ποδηλασίας, και έβλεπε σημαντικές δυνατότητες επενδύσεων σε προγράμματα, όπως το EuroVelo, το Ευρωπαϊκό ποδηλατικό δίκτυο (European Cycle Route Network) και άλλα αντίστοιχα έργα υποδομών για το ποδήλατο. Είχε γίνει μάλιστα πρόταση, ώστε να συμπεριληφθεί το ποδήλατο και οι επενδύσεις για αυτό στο Στρατηγικό Σχέδιο για τις Μεταφορές Ten-T (Trans-European Transportation Network).
Μόλις ένα χρόνο αργότερα, έχουμε την αίσθηση ότι οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί αγνοούν, ξεχνούν και αμελούν εκατομμύρια πολίτες της Ευρώπης που χρησιμοποιούν το ποδήλατο . Θα έπρεπε η Ευρωβουλή, ως ένα δημοκρατικά εκλεγμένο σώμα, να υπολογίζει τους πολίτες της ΕΕ.
Σας καλούμε ως αντιπρόσωπό μας στην Επιτροπή για τις Μεταφορές, να σεβαστείτε τους 100 εκατομμύρια πολίτες και τις ενέργειες της βουλής, ώστε να αποκατασταθεί η θέση του ποδηλάτου στις κατευθυντήριες οδηγίες του Ten-T.
Η μη υποστήριξη του αιτήματός μας σημαίνει έλλειψη σεβασμού προς περισσότερους από 100 εκατομμύρια πολίτες, όπως και παράβλεψη των αποτελεσμάτων που θα επιφέρουν οι επενδύσεις στην ποδηλασία. Πρόκειται για αποτελέσματα τόσο οικονομικής, όσο και οικολογικής φύσεως, όπως ελάττωση των εκπομπών άνθρακα και μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης των αστικών κέντρων.
Θα σας παρακαλούσαμε στο ψήφισμα στις 18ης Δεκεμβρίου να υπερψηφίσετε τις κάτωθι τροπολογίες :
  • Ενσωμάτωσητου EuroVelo, και του European cycle route network στο Trans European Transportation Network (TEN-T)
  • Βελτίωση και ανάπτυξη της υποδομής και των συνθηκών των ποδηλατικών διαδρομών, οι οποίες σχετίζονται με τις διαδρομές του ΤΕΝ-Τ «TEN-TCorridors»
  • Εφαρμογή ασφαλών υποδομών σε διασταυρώσεις, όπου οι διαδρομές του ΤΕΝ-Τ διασχίζουν τοπικές, περιφερειακές και εθνικές ποδηλατικές διαδρομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: